Min deltakelse- Glow up Norge

Hallo folkens. Hvordan går det i dag? Er stemningen etter en fin helg good or nah? 

For min del har jeg fått en rekke spørsmål lenge om hva jeg mener om det nye sminke programmet Glow up Norge, hvor de nå har jaktet på Norges neste makeup talent. I mitt tilfelle har begge kjønn også gitt utrykk for sin misnøye og spørsmål om hvorfor jeg ikke var med på denne serien med tanke på mitt makeup talent. 

Vel.. Bare for å besvare akkurat dette velger programmet deltagere selv. Hadde det vert påmelding kan jeg garantere deg at jeg hadde fått det med meg og jeg hadde meldt meg på uten å nøle. Jeg er jo en sucker for makeup hvor jeg føler meg trygg på alle områder. Jeg er ganske kreativ av meg og liker stadig å ta ting til nye høyder for å overgå meg selv til en hver tid. “Only the sky is the limit… Aiit?” Det å få delta på Glow up Norge hadde jo vært døds gøy og jeg hadde så klart svart ja uten å blunke engang!

Men uten å høres veldig cocky ut kan det jo faktisk hende at jeg hadde vert for “over kvalifisert”…? Og da la meg få utdype hvorfor uten å bli slaktet! 

Deltakerene som nå var med i første sesong var mennesker de hadde sett og funnet på Instagram. (Hallo.. Der er jeg også!😉 Queendthatsme.) Men det jeg mener er at alle deltakerens som var med i denne runden var selvlærte, selv utviklede og selv erklærte makeup artister uten noen form for makeup erfaringer for uten on YT tutorials. Ikke at det er noe i veien med akkurat dette men jeg mener selv at når man skal kåre en ordentlig makeup artist vinner man da klare å mestre hele spekteret innen makeup! I vertfall basisen som røde lepper, vipper, liner, smokey eyes osv… Altså, så vanskelig er det faktisk ikke viss du ikke er blant de “dødelige” hehe.

Jeg har selv drevet med sminke siden jeg var 12/13 men for meg har jeg også valgt å ta skole, kurs osv bare for å ha papirene i orden. Det meste har jeg alltid hatt i hendene så lenge jeg kan huske og jeg har heller ikke hatt noe problem med å mestre det grunnleggende teknikker. Derfor føler jeg liksom ikke at jeg har lært noe “nytt” eller noe jeg ikke allerede kunne da jeg gikk makeup skole. For uten om kanskje film og theater sminke siden dette da var helt nytt for meg i 2007, det er lenge siden nå… I know! 

Deltakerene som var med i første sesong var veldig søte, rolige og forsiktige. Mange var også veldig kreative og dyktige på sine felt. Men jeg må også si at jeg opp til flere ganger også var veldig skuffet over artistene. Jeg hadde forventet litt mer og syns så absolutt at en “ordentlig” makeup artist burde mestre alle Makeup kategorier for å kunne fortjene en så stor tittel.  I norge har man heller ikke så mange store filmer eller serie med masse spesial effekter og vi har heller ingen theater stykke som er verdenskjent. Altså ting som går viral mener jeg. I Norge har vi mest beauty både i hverdagen, i selskap/brullyp, på tv og hverdags basis. Så da burde vel også vinneren ha stål kontroll og beherskelse i akkurat denne kategorien også. Eller er dette kun min mening?

Og bare så det også er sakt er vinneren absolutt kjempe flink i hennes felt som er spesial effekter, det skal hun ha ros for! Men dere skjønner hva jeg mener? I tilegg er jo premie potten det å lage sin egen sminke kolleksjon med makeup mekka som også er et beauty merke, ikke spesial effekter… Altså skjønner dere? Her er hovedfokuset beauty sminke en kategorien som vinneren mestrer absolutt minst.

Nå prøver jeg å skrive dette på en ærlig og enkel måte men da også uten å slakte eller kritisere noen. Vi aller fleste har jo et område man er bedre på enn andre, sånn er det jo også i vanlig jobb eller innen hobbyer generelt.  Jeg skjønner jo det, men uansett.. Jeg hadde ønsket at hele makeup spekteret var 💯 mestret når det blei kåret en vinner. Men nå vant jo henne nettopp fordi hun var de  beste av alle 8 deltakere. Men kanskje programmet skal finne artister som også har litt mer grunnleggende men som fortsatt er kreative og tenker utenfor boxsen bare for å gjøre konkurransen litt mer spennende og vanskelig? 🥳

 

0 kommentarer

Siste innlegg